1997/2 Tertip 2. Kademe Acemi Erler Yemin Etti | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber 1997/2 Tertip 2. Kademe Acemi Erler Yemin Etti | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 21° Orta
DOLAR 32,6030 %% 0.39
EURO 34,8042 %% 0.19
GRAM ALTIN 2.491,85 %% 0,30
ÇEYREK A. 4.074,18 %% 0,30
BITCOIN 2.126.719 %4.662
SON DAKİKA

1997/2 Tertip 2. Kademe Acemi Erler Yemin Etti

Son Güncelleme :

24 Haziran 2017 - 15:11

1997/2 Tertip 2. Kademe Acemi Erler Yemin Etti

Burdur Binbaşı Maruf Kışlası’nda düzenlenen yemin törenine Vali Yılmaz’ın yanı sıra, Garnizon Komutanı Tank Alb. Cem Tuce, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Tayfun Dündar, 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar ve asker aileleri katıldı.

Töreninin ardından askerlere ve ailelerine hayırlı tezkereler dileyen Vali Yılmaz, yaklaşan Ramazan Bayramlarını tebrik etti. Türkiye’nin dört bir yanından, askerlik yapan evlatlarının yemin törenine katılmak için Burdur’a gelen ailelere, memleketlerine dönüş yolunda hayırlı yolculuklar dileyen Vali Yılmaz, Burdur’dan selam götürmelerini istedi.

Düzenlenen yemin töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 675 acemi asker yemin etti.
And içen acemi erler adına 1997/2 Tertip 2. Kademe Piyade Er Numan Çiftçi tarafından yaş kütüğüne plaket çakıldı. Kışlaya ilk katılış yapan Tank Er Ömer Şabahat, Tank Er Mehmet Mert ve Ulaştırma Er Mehmet Akif Kaya’ya Vali Yılmaz tarafından ödülleri takdim edildi. Eğitim, Spor ve Bakım branşlarında başarılı olan erlere protokol üyeleri tarafından başarı belgesi ve ödülleri takdim edildikten sonra vatani görevlerini Burdur’da yapmış olan Mehmetçik yakınlarına Vali Yılmaz tarafından katılım belgeleri ve hediyeler verildi.

And içen erler adına konuşmayı Ulaştırma Er Yunus Taştan yaptı.

Törenin devamında konuşma yapan P. Alb. Tutucu, askerlere, asker ailelerine ve onları yetiştiren rütbeli askerlere şöyle seslendi. Alb. Tutucu, “Unutulmayacak bir törene şahitlik ettiniz. Sizlerle birlikte bu törene; Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş, Kore, Kıbrıs ve Teröristlerle Mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek, canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimizde şahittir” dedi.

Konuşmasına silahlı kuvvetlerin saflarına katılan Mehmetçiklere seslenerek sürdüren Alb. Tutucu, “Bu yemin ile sizler milletimizle sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerimize mutlak itaat edeceğinizi beyan ettiniz. Bu beyanın teminatınız; şeref ve namustur. Şeref ve namus, Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum” dedi.

Alb. Tutucu, “Mehmetçiklerimizi yetiştiren kahraman silah arkadaşlarım; annelerinin ve babaların bize emanet ettiği evlatlarına, büyük bir sabırla ve inançla, gece gündüz demeden yadigar Mehmetçik ruhunu, evlatlarınıza sevgi ile aşıladınız.

Saygıdeğer anne ve babalar; sizler tarif edilmez bir fedakarlığın karşılıksız bir sevginin timsalisiniz. Bizler de sizler gibi anne ve babayız. Ve bu yüzden nizamiyeden adım attıkları andan itibaren onlar bizim de evlatlarımız olmuşlardır.

Bu tören vesilesi ile kahraman Gazilerimizi minnetle yad ediyor. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve saygılar sunuyorum” dedi.

Tören yemin eden erler tarafından Piyade Marşı’nın okuması ile son buldu. Törenin sonunda yemin eden askerler, aileleri ile bir araya gelerek hasret giderdiler.

----- REKLAM -----