Akif’i Anmak ve Asım’ı Yaşamak konulu panel düzenlendi | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Akif’i Anmak ve Asım’ı Yaşamak konulu panel düzenlendi | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 22° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5728 %% 0.09
EURO 35,0382 %% 0.55
GRAM ALTIN 2.432,79 %% 0,40
ÇEYREK A. 3.977,61 %% 0,40
BITCOIN 64.294,02 %-3.737
SON DAKİKA

Akif’i Anmak ve Asım’ı Yaşamak konulu panel düzenlendi

Son Güncelleme :

26 Ekim 2016 - 8:32

Akif’i Anmak ve Asım’ı Yaşamak konulu panel düzenlendi

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin 10. Yılı etkinlikleri kapsamında Anadolu Mektebi öncülüğünde diğer paydaşlarla birlikte düzenlediği Vefatının 80. Yılında “Akif’i Anmak ve Asım’ı Yaşamak” konulu program düzenlendi.

Burdur MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen programa, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Kültür ve Turizm Eski Bakanı Atilla Koç, Bilim Sanayi ve Teknnoloji Eski Bakanı Nihat Ergün, Kahramanmaraş Milletvekili ve Kültür ve Turizm Bakanı Eski Mahir Ünal, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, önceki dönem milletvekilleri, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Rektör Yardımıcısı Prof. Dr. Durmuş Acar, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri, Daire Müdürleri Burdur ve diğer illerden gelen akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Mektebi öncülüğünde, MAKÜ, SDÜ, Anadolu Ajansı, TRT, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen program sergi açılışı ile başladı.

Programın panel bölümünde, Anadolu Mektebi Okuma Gruplarının tanıtım videosu gösterildi. Tanıtım videosunun ardından MAKÜ Rektör Yardımcısı Durmuş Acar programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcısı Acar’ın ardından Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Eski Bakan Prof. Dr. Sami Güçlü yaptığı konuşmada; 20 ilden yaklaşık 260 öğrenci ile buradayız. 2016 yılı Anadolu Mektebi Okuma grupları içerisinde 500 öğrenci Mehmet Akif’i okuyor. Bir kısmı erken başladı okumalarını bitirdi 33 kitap okudular. Bir kısmı geç başladı okumaya devam ediyorlar Akif’in vefatının 80. yıl dönümüne dolayısıyla 27 Aralığa kadar biz Akif’i okumaya anlamaya ve gençlerimiz olarakta Asım olma yolunda gayret göstermeye devam edeceğiz. Bizi burda ağırlayan Burdur ve Isparta Üniversitelerine, değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bize ev sahibi olarak karşılayan ilgi gösteren Sayın Valimize, Yerel Yöneticilerimize ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza da bu vesileyle teşekkür ediyorum dedi. Konuşmaların devamında Anadolu Mektebi Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç bir konuşma yaptı.
Protokol konuşmalarının sonunda Burdur Valisi Şerif Yılmaz yaptığı konuşmada; “Adını verdiğimiz Üniversitede, vefatının 80. yılında düzenlenen bu program vesilesiyle bir araya gelmemizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Her halde bir insan için 80 yıl sonra tekrar hatırlanmak, anılmak en büyük hazinedir. Daha dün ölen çoğu insanlarımızı biz hatırlamıyoruz. Buda sizin bıraktığınız eserle, sizin bıraktığınız değerlerle belirleniyor. İşte bugün Anadolu’nun değişik illerinden Sayın Bakanımızın önderliğinde kurulan Anadolu Mektepleri vasıtası ile belirli program dahilinde yapılan, Mehmet Akif’i anlamak, yaşamak ve yaşatmak için çıkılan bu yolda sizler okuduklarınızı, anladıklarınızı ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşacaksınız.

O nedenle Akif’i okuyanlar anlatacak. Yalnız bizim belki de eksiğimiz burada Sayın Bakanlarımda burada eğitim sistemi içerisinde kültürel değerlerimizi varlıklarımızı maalesef çok derinden ve yakından tanımıyoruz. Bugün İstiklal Marşı dediğimiz zaman çoğumuz seremoni olarak belki duygusal olarak bunları okuyoruz. Ezbere hepimiz biliyoruz, çocuk yaşta öğretiyoruz. Ama İstiklal Marşı’nın gerçek manada anlamını, Akif’in anlatmak istediği o ruhu çoğumuz bilemiyoruz. Tek bir cümle söyleyeceğim. İstiklal Marşı’nın ilk kelimesi ‘Korkma’dır. Korkma bu millete verilen bir söz. Korkma sözü Sevr Anlaşması’ndan sonra söylenen bir sözdür. Yine Korkma’nın geldiği yer Peygamberimizin hicretinde gelen ayettir, ilk kelimesidir. Biz içinde bulunduğumuz bu kültürü maalesef bilemiyoruz. Bunu biz anlatamadık, anlatamıyoruz. İşte Anadolu Mektepleri bunu anlatması gerekiyor, bunun anlaşılması gerekiyor. Bunun paylaşılması gerekiyor. Ki; 15 Temmuz’da gördük, bu ruhla bu heyecanlanla bu insanlar tankların önüne gitti. Ben o bakımdan Mehmet Akif’i anlamamız, diğer insanları anlamamız, bizi biz yapan değerleri üreten o nesli anlamamız gerekiyor. O nesiller o anlattıklarımızla beraber geleceğimizi şekillendirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda yapılan bu çalışmanın Anadolu Mekteplerimizin ve Üniversitemizin işbirliği ile diğer bakanlıklarımızın destek ve gayretleri ile yapılan bu programların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Ahmet Özdemir tarafından yönetilen ve Esma Nur Güner’in Akif’in Son yılları, Ayşe Karaman’ın Milletin Kahramanı ve Kurucu Aklı, Bilal Enes Özensel’in Akif’in etkilendiği şahsiyetler ve Rıdvan Dündar tarafından verilen Akif ve Milli Mücadele yılları konulu paneller gerçekleşti. Panelin sonunda toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

panell

----- REKLAM -----