Lateral Epikondilit ( tenisçi dirseği ) « Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri Lateral Epikondilit ( tenisçi dirseği ) « Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri
hava 14° Orta
DOLAR 32,3444 %% 0.19
EURO 35,1560 %% -0.09
GRAM ALTIN 2.242,45 %% -0,05
ÇEYREK A. 3.666,41 %% -0,05
BITCOIN 2.132.885 %-6.698
SON DAKİKA

Lateral Epikondilit ( tenisçi dirseği )

Son Güncelleme :

09 Nisan 2018 - 12:34

Lateral Epikondilit ( tenisçi dirseği )

Tenisçi dirseği diye adlandırdığımız rahatsızlık genellikle tenis oynayan kişilerde elin sürekli geri hareketi (backhand vuruşu ) sonucunda dirseğin dış kısmının zorlanması ile kendini gösterir. Bu rahatsızlık sadece tenis oynayanlarda değil eli ve bileği zorlayan çoğu aktivitede görülmektedir.

Oluşma mekanizması ise; eli ve parmakları yukarıya ve geriye çeken, önkolun üst kısmında bulunan ekstansör grubu kasların aşırı ve sık kullanımı sonucu bu kasların tendonunun dirseğin dış kısmında yapıştığı lateral epikondilde ödem, ağrı ve dejenerasyon meydana getirmesi ile oluşur.

Tenisçi dirseği belirtileri arasında; dirseğin üst ve dış kısmında ağrı, hassasiyet ve şişlik mevcuttur. Aktivite ile dirsekte başlayıp ön kola yayılan ağrı da sık görülen belirtilerdendir. Cam silmek, bez sıkmak, örgü örmek, bulaşık yıkamak, elde bir taşımak, bir şeyleri kaldırmak, anahtar çevirmek zorlanılan en belirgin aktivitelerdir.

Tanı fizik muayene ve kişinin hikayesi dinlenilerek konulur. Fizik muayenede el bileğinin dirençli hareketi sonucu epikondilde ağrı meydana gelir.

Tedavisinde öncelikli olarak zorlayıcı aktivitelerden uzaklaşarak istirahat önerilir. Buz uygulaması ile şişliğin ve ağrının azaltılması sağlanır. Sık kullanılan yöntemlerden biri kişinin kendi kanından iyileştirme özelliği olan kısmını ayırıp o bölgeye enjekte edilerek uygulanan PRP yöntemidir etkisi bir süre devam etse de uzun süreli tedavi için yeterli değildir. Daha uzun süreli bir tedavi için manuel terapi uygulanmalıdır. Ayrıca osteopatik bir yaklaşımla kol altı ve boyun bölgesi kontrol edilmeli, bu bölgelerde dirsek bölgesi ve el bileğindeki kaslara uyarı taşıyan periferik sinir hatları değerlendirilmelidir. Özellikle C7 omurundaki bir problem dirsekteki kasların zayıflamasına ve böylece en ufak zorlanmada yırtıklara neden olmaktadır. Lateral epilondilde kasların yapışma yerine friksiyon masajı uygulanmalıdır. Kuru iğne ve kinezyolojik bantlama ile tedavi tamamlanır ve kısa sürede etkili bir tedavi gerçekleştirilir. Rahatsızlığa özel verilecek el ve el bileği egzersizleri ile oluşabilecek travmaların önüne geçilir.

----- REKLAM -----