MAKÜ’de başarılı operasyon | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber MAKÜ’de başarılı operasyon | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 25° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5254 %% -0.06
EURO 34,9835 %% 0.39
GRAM ALTIN 2.433,58 %% 0,43
ÇEYREK A. 3.978,91 %% 0,43
BITCOIN 63.911,61 %-3.965
SON DAKİKA

MAKÜ’de başarılı operasyon

Son Güncelleme :

08 Aralık 2016 - 9:42

MAKÜ’de başarılı operasyon

Avrupa’nın En Büyük, Türkiye’nin ise donanımlı ilk hayvan hastanesi olan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde boyun fıtığı tanısı konan Av Köpeği 2 saatlik başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Ön ayaklarının üzerine basmakta sıkıntı yaşayan ve boynunu kaldıramayan Av köpeğine Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesindeki cerrahi müdahale ile sağlığına kavuştu.

Getirildiği hayvan hastanesinde yapılan kontrollerde boyun fıtığı tanısı konulan av köpeği Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Sinan Şirin ve ekibinin gerçekleştirdiği 2 saatlik başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

9 yaşındaki av Köpeğinin kendilerine getirildiğinde ön ayaklarını kullanamadığını ve ağrıları olduğunu dile getiren Şirin, şöyle konuştu; “bize geldiğinde ayağa kalkamıyordu ve şiddetli bir ağrısı vardı. Ön bacakları gergin bir şekildeydi. Yaptığımız muayenede boyun bölgesinden şüphelendik ve çektiğimiz direkt radyografide de boyun bölgesinde fıtık olduğunu düşündük. Tekrar ilaçlı bir filmini çektik. Bunun sonucunda ikinci ve üçüncü boyun omurları arasında disk fıtığı olduğunu tespit ettik. Fıtığı tespit ettikten sonra köpeğin sahiplerine ameliyat önerdik. Bugün de bu ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyattan sonra bir ay içinde tekrar ayağa kalkmasını ümit ediyoruz.”

Köpeklerde boyun bölgesinde sıklıkla fıtıkla karşılaştıklarını ifade eden Şirin, “Bazen atlanabiliyor. Yanlış tanı konulabiliyor. Hatta ötenaziye bile gidebiliyorlar. Bunların tedavi edilebileceğinin, tekrara ayağa kalkabileceğinin bilinmesi önemli. En azından ötenazi edilmese bile bazılarına tekerlekli araba uygulanabiliyor. Ama ameliyatla, hatta daha hafif olanların ilaç tedavisiyle hayatlarını sürdürme şansları var. Bu tür operasyonlar Üniversitemizde başarıyla yapılabiliyor” diye konuştu.

----- REKLAM -----