Milletvekili Özçelik, İSİPAB konferansı için İran’a gitti | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Milletvekili Özçelik, İSİPAB konferansı için İran’a gitti | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5038 %% 0.08
EURO 34,7826 %% -0.12
GRAM ALTIN 2.499,53 %% 0,61
ÇEYREK A. 4.086,73 %% 0,61
BITCOIN 2.100.964 %-1.19
SON DAKİKA

Milletvekili Özçelik, İSİPAB konferansı için İran’a gitti

Son Güncelleme :

16 Ocak 2018 - 10:38

Milletvekili Özçelik, İSİPAB konferansı için İran’a gitti

Burdur Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığındaki heyetle İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13. Konferansı çerçevesinde İran’a gitti.

İran Programı ile ilgili açıklamada bulunan Burdur Milletvekili Bayram Özçelik “ TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman ile birlikte İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13. Konferansına katılım sağlayacağız. İslam İş Birliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAD) 17 Haziran 1999 tarihinde İran’ın başkenti Tahran’da yapılan Kurucu Konferans’ta İSİPAD Statüsü’nün kabülü ile kurulmuştur. Sekreteryası Tahran’da olan Birliği çalışma dilleri Arapça, İngilizce ve Fransızcadır. Şu an için birliğe elli dört ülke parlementosu üyedir. Ayrıca yirmi bir uluslararası – bölgesel örgüt ve parlemento gözlemci statüsündedir. İTT’ye üye olup, Birliğe üye olmayan üç ülke vardır. Bu Ülkeler ; Özbekistan, Brunei ve Surinam’dır. İslam İşbirliğinin amacı İslam Medeniyetinin farklı özelliklerini ve insailiği vurgulayarak, İslam’ın yüce ilkelerinin tanıtılması ve yayılmasının aranması, İTT Üyesi ülkelerde, her üyenin anayasası ve koşullarına uygun olarak, İslam’ın danışma (Şura) ilkesinin uygulanmasının geliştirilmesi ve desteklenmesi, Uluslararası forumlarda ve kuruluşlarda İTT üyesi parlementolar arasında kapsamnlı ve verimli iş birliği ve koordinasyon için bir çerçeve sağlanılması, İTT üyesi parlamentolar ve parlementerler arasında toplantı ve diyalogların artırılması, parlamenter tecrübelerinin paylaşılmasıi İTT üyelerinin çıkarına olan ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasi konuların tartışılması, kültürel, siyasi ve ekonomik tahakküm girişim ve tehlikelerine karşo müdahale edilmesi ve bu tür konular hakkında uygun tavsiye kararları ve kararlar alınması, Ortak hedeflerin geliştirilmesi amacıyla diğer parlameter, hükümet veya hükümet dışı örgütlerle ilişkiler, iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi, Adalet temelinde, insan hakları, insancıl ilkeler ve barışın tesisine saygıyı temin etmek ve bunları savunmak amacıyla dünya halkları arasında koordinasyonun güçlendirilmesidir.” Dedi.

----- REKLAM -----