Rektör Korkmaz, TED Isparta Koleji’nde söyleşide bulundu | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Rektör Korkmaz, TED Isparta Koleji’nde söyleşide bulundu | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 24° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5163 %% -0.1
EURO 34,7959 %% -0.22
GRAM ALTIN 2.440,50 %% 0,43
ÇEYREK A. 3.990,22 %% 0,43
BITCOIN 65.160,01 %-2.487
SON DAKİKA

Rektör Korkmaz, TED Isparta Koleji’nde söyleşide bulundu

Son Güncelleme :

22 Mart 2017 - 10:24

Rektör Korkmaz, TED Isparta Koleji’nde söyleşide bulundu

TED Isparta Koleji PDR Birimi tarafından her ay düzenlenen Kariyer Söyleşileri bu aydan itibaren Kanal 32’de yayınlanan Basın Kulübü programında TED’le Kariyer Yolculuğu adıyla izleyiciyle buluşacak.

İlk programa konuk olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz katıldı. TED Isparta Koleji Lisesi öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Prof. Korkmaz, “en iyi kariyerin bulunduğunuz pozisyon her ne ise işinizi en iyi şekilde yapmaktır”dedi. Akademik başarının yolun yarısı olduğunu diğer yarısının ise çevreyle kurulan sağlıklı iletişim olduğunu vurguladı. Sınavlarda Türkiye birincisi olsanız bile etkili iletişim kuramıyorsanız sosyal yaşamda ıskayalabilirsiniz dedi. Akademik ve sosyal başarının dengelenmesini söyledi.
Anadolu üniversitelerinde merkez üniversitelerle akademik anlamda aynı seviyelerde eğitim verildiğini ancak öğrencilerin kişilik gelişimi açısından büyük şehirlerde bulunan üniversiteleri de tercih edebileceklerini belirtti. Özellikle kamu yönetimi ya da siyaset bilimi okumak isteyen öğrenciler için Ankara’daki üniversiteleri öneren Rektör Korkmaz, bulunduğunuz ekosistemin kişiliğin şekillenmesinde önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

Her ile bir üniversite kurulma projesi kapsamında önce SDÜ’ye bağlı olarak kurulan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin bugün Bölgesel Kalkınma temalı bir üniversite haline geldiğini, Eğitim Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesinin öne çıkan bölümler olduğunu söyledi. Mühendislik Fakültesinde de Bilgisayar, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nanoteknoloji ve Moleküler Biyoloji bölümlerinin açıldığını, Fen Edebiyat Fakültesinde bölgenin sorunlarına yönelik birçok projenin yürütüldüğünü belirtti.

Türkiye ekonomisinin güçlenmesi ve teknoloji üreten ülkeler konumuna gelebilmek için sanayi ve ARGE’nin birleştirilmesi gerektiğini, bu konuda Türkiye’nin ARGE yatırımlarını arttırmaya başladığını, orta ve üst teknoloji üretiminde Avrasya’nın üssü olmayı hedeflediğini belirtti. Prof. Adem Korkmaz, dışa açık olmalıyız ancak bilgiyi kendimiz üretmeye başlamalı ve bir başarı hikayesi yaratmalıyız dedi.

 

----- REKLAM -----