Deniz Kurt’tan gönüllere dokunan TOKİ açıklamasıBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika Deniz Kurt’tan gönüllere dokunan TOKİ açıklamasıBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika
hava 12° Orta
DOLAR 32,4234 %% -0.02
EURO 34,8112 %% -0.1
GRAM ALTIN 2.430,63 %% -0,18
ÇEYREK A. 3.974,08 %% -0,18
BITCOIN 64.138,00 %1.327
SON DAKİKA

Deniz Kurt’tan gönüllere dokunan TOKİ açıklaması

Son Güncelleme :

28 Şubat 2019 - 20:33

Deniz Kurt’tan gönüllere dokunan TOKİ açıklaması

31 Mart 2019 Yerel Seçimler öncesi Cumhur İttifakının AK Parti’li genç, çalışkan, dinamik ve mütevazi Belediye Başkan Adayı Deniz Kurt’a olan ilgi çığ gibi büyüyor. Büyük bir destekle karşılanan Deniz Kurt’a her mahallede sevgi seli yaşanıyor.

Mahalle buluşmaları düzenleyerek halk dokunan, sorunlarını dinleyen ve kulak veren, projelerinden de ip uçları vererek vatandaşın gönlünü fetih etmeye çalışan Deniz Kurt’un son buluşmasında Bozkurt Mahallesinde TOKİ ile ilgili bilgilere yer verdi.

Işte Deniz Kurt’un TOKI aciklamasi

Geri kalan konutlar sosyal konut olarak satılacak

Cumhur ittifakı Ak Parti Burdur Belediye Baskan adayi Deniz Kurt: “Deprem evler bölgesi yaklaşık 655 konutluk bir sosyal donatı projesi var.Bu konutun 320 tanesi deprem evlerindeki hak sahiplerine, geri kalan konutların ise satışı yapılacak.Evlerin mimarisi ise eski klasik TOKİ gibi değil, altlarında dükkanları olan modern tarzda bir site şeklinde bir yapı olacak.Bununla birlikte manastır bölgesinde 550 konutluk bir proje başlayacak.Bu konutların yaklaşık 242 tanesi hak sahiplerine geri kalanı ise yine satışı yapılacaktır.Geçenlerde Çevre ve şehircilik Bakanımız Muarat Kurum ilimize geldi.Yanında ise beş tane Genel Müdür eşlik etti.Bunlar Burdur’daki daire müdürleri ve valimiz ile birlikte toplantı gerçekleştirdiler.Biz de o toplantıda söz alarak dedik ki: İki tane konut projesi var. Deprem evlerinde yapılacak TOKİ’nin ihalesi yapıldı. Hatta geçen hafta oradaki hak sahiplerin kısa zamanda boşaltmaları içinde tebligat yapıldı. Evlerin boşaltılmasıyla da kısa zamanda inşaatlar başlayacak.Ben dedim ki orada: Bu konutların 655 tanesinden 320 si hak sahiplerine ve geri kalan konutların ise sosyal konut olarak ihtiyaç sahiplerine satılsın dedim.Yani bunu neden söylüyoruz?Gittiğimiz yerlerde şunlarla karşılaştık.

Asgari ücretli çalışanlara, dul, yetim ve şehit ailelerine sosyal konut satılacak

Vatandaşımız diyor ki: “Bizim çoğumuz asgari ücretle çalışan insanlarız.Bizim bu şartlar altında ev sahibi olmamız çok zor .Ancak kira öder gibi devletimizin ve hükumetimizin desteği ile biz buralardan ev sahibi olabiliriz dediler.”Biz de bakanımıza bunu talep ettik.Vatandaşımızda böyle bir konut isteği var.Biz buradaki konutların sosyal konutlar satılmasını istedik.Bakanımızda bir dakika bile düşünmeden direk TOKİ Başkanımıza dedi ki: “Buradaki konutlar sosyal konut olarak yapılsın diye.”Yani asgari ücretle çalışanlara, dul, yetim ve şehir ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine satılacak.Manastır bölgesindeki konutlarda bu şekilde satışa sunulacak.Yaklaşık olarak 500 konut Burdur’da sosyal konut olarak satılacak.Yani ihtiyaç sahiplerine satılacak.Bu çok önemli.Neden mi?Başka türlü asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın Burdur’da fiyatlar bu kadar yüksekken ev sahibi olması gerçekten çok zor.

Yerel Yönetimle Merkezi Hükumet paralel olursa çatışma çıkmaz

“Belediye olarak mümkün olduğu kadar böyle konut projeleri yapalım.Şu an Karamanlı’ya , Gölhisar’a, Tefenni’ye,Bucak’a baktığımızda 3.-4. etap TOKİ konutları başladı.Biz Burdur’da Göl TOKİ’yi de sayarsak iki etap yapabildik.3. ve 4. etapları daha geçemedik.Neden? Arsa olayını bir türlü çözemedik.Bu hep neyden kaynaklanıyor?Yerel yönetimle ile Merkezi Hükumetin birbiri içinde uyum içinde olmamasından kaynaklı. Yerel yönetimle ile Merkezi Hükumet birbiriyle paralel olduğu takdirde her türlü yatırım ve hizmet daha hızlı ilerler.Çünkü çatışma çıkmaz.”Dedi.

----- REKLAM -----