Burdur öz markalarıyla büyüyecekBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika Burdur öz markalarıyla büyüyecekBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika
hava 27° Parçalı Bulutlu
DOLAR 32,3832 %% -0.13
EURO 34,6825 %% -0.36
GRAM ALTIN 2.403,52 %% -1,30
ÇEYREK A. 3.929,75 %% -1,30
BITCOIN 61.308,84 %-1.315
SON DAKİKA

Burdur öz markalarıyla büyüyecek

Son Güncelleme :

24 Eylül 2019 - 18:00

Burdur öz markalarıyla büyüyecek

Aslında birçoğumuzun bilmediği bir konuyu dikkat çekmek istiyorum. Son dönemde artık Burdurlu girişimcilerde bir farkındalık görülmeye başlandı. Zira ilimizde giderek markalaşma yolunda ilerleyen firmaların sayısı giderek artıyor.

Burdur, uzun yıllardır kabuğunu kıramamış bir il. Aslen Burdurlu olan birçok hemşehrimiz Burdur’dan ayrılarak farklı illerde başarılı işler çıkarmış ve çıkarmaya devam ediyor. Çoğumuzun haberi olmadan bu insanların başarı öykülerini dost meclislerinde duyuyoruz.

Bugün vurgulamak istediğim daha önceden de ifade ettiğim üzere birçok ilin gelişiminde hem nüfusun hem de dışardan gelen öğrenci, işçi ve memur kesiminin etkili olduğuydu. Burdur’un yerlisinin alışılmış bir komşu ile gitme kültürü var. Giyim, çeyizlik, ev eşyası, gibi ihtiyacı olduğu durumlarda Isparta, Antalya ve Denizli gibi illere gitme alışkanlığı söz konusu. Bu nedenden midir bilinmez ama yıllardır ilimizde kurumsal ve yerli markaları yıllarca göremedik.

Kurumsal sandığımız işletmelerde mobilya ve beyaz eşya bayilerinden öteye geçtiğini sanmıyorum. Ancak bu dönemi geride bırakmak üzereyiz. Zira Burdur’un ve Burdurlunun öz markaları “Franchising” denilen isim haklarını ve kurumsal kimlikleri bayilik ve şubeler vasıtasıyla pazarlar hale gelmeye başladı. Bu ilimiz için gurur verici bir tablodur.

Önümüzdeki süreçte göreceğiz; hem ilimiz istihdamı açısından hem de ekonomisi açısından bu markalaşmaların meyvelerini alacağız.

Burdur’un kalkınması için birazcık cesarete ihtiyacı var. Zira ihtiyacı olduğu sermayeye sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Burdur, zengin bir il. Bu zenginliği hem maddi hem de manevi olarak açıklayabiliriz. İlimizin çevre illerden geri kalmasını burada yinelemek yerine artık elini taşın altında koyan girişimcilerimizin artması gerektiğini vurgulamak istiyorum.

Ticaret bir risktir. Ticarette büyük risk alanlar büyük kazanır. Ticarette büyük düşünenler efsane olur. Bundan dolayı Burdurlu girişimcilerimizin Burdur’da yatırım yapmalarını ve bundan dolayı alacakları riskten dolayı korkmamaları gerektiğini ifade etmek isterim. Çünkü eğer siz doğru hamleler yaparsanız ve bunu iyi pazarlarsanız Burdur ile yetinmez il dışına da şubeler açabilir ve Franchising yöntemi ile de ağınızı büyütebilirsiniz.

Bu noktada son dönemde hem bayilik veren hem de bayilikler alan tüm girişimcilerimizi kutluyor ve işlerinde başarılar diliyorum. Kendi markasını kurmak isteyen girişimcilerin eğer bu konuda kendileri yetersiz gördüklerini düşünüyorlarsa uzman kişilerde profesyonel destek alarak markalaşma yolunda ilk adımı atabileceklerini söyleyebilirim.

***

İlimizde son dönemde gördüğüm bir iş ve iş bulma problemi söz konusu. İşverenlere soruyorum eleman bulamıyorum derken, çevremde iş bulamıyorum diyen bir çok insanla karşılaşıyorum. İşveren ile iş arayanın buluştuğu ortak bir platformun oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada sanıyorum ya İŞ-KUR yetersiz ya da iş arayan işi nerede bulacağı konusunda yeterli bilgiye sahip değil. Aslında kamuoyunda da iş arayanlarda da iş beğenmemezlik algısı da yok değil. İş beğenmeyen bir kesim de var ise kusura bakmasınlar beğendikleri bir iş bulana kadar lütfen şikayet etmesinler.

----- REKLAM -----