Isparta’da koronavirüsten iki can kaybıBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika Isparta’da koronavirüsten iki can kaybıBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika
hava 13° Orta
DOLAR 32,4849 %% 0.12
EURO 34,8018 %% -0.1
GRAM ALTIN 2.424,21 %% -0,45
ÇEYREK A. 3.963,59 %% -0,45
BITCOIN 63.190,01 %1.686
SON DAKİKA

Isparta’da koronavirüsten iki can kaybı

Son Güncelleme :

02 Nisan 2020 - 16:58

Isparta’da koronavirüsten iki can kaybı

Burdur ‘un en yakın komşu ili Isparta’da Koronavirüs salgısından etkilenen vatandaş sayısı 268 olduğu açıklanmıştı.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Covid19 salgınına bağlı hayatını kaybeden vatandaş sayısının şuana kadar 2 kişi olduğunu ifade etti.

Yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullanan Vali Seymenoğlu, “Alınan tüm karar ve önlemlere rağmen virüsün yayılma hızı, hastalığa yakalanan insan sayısı ve ölüm sayısının tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve şehrimizde de arttığı görülmektedir.Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere, ilimizde covit-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı 268’dir. İller sıralamasında 6. sıradayız. Nüfusa göre vaka sayısı açısından ise maalesef 1. sıradayız. Ayrıca ilimizde bu salgından dolayı vefat eden kişi sayısı 2’dir. Canlarımızı bir bir elimizden alan, sosyal hayatımızı bitirme noktasına gelen bu salgının üstesinden gelebilmek için daha çok fedakârlık yapmamız gereken bir döneme girilmiştir. Bu vaka sayıları zaman içerisinde mutlaka değişecektir. Bu sebeple gerek başka yerleşim yerlerinden ilimize gelmeyi düşünenler, gerekse kendi il sınırlarımız içerisindeki insanlarımızın iller, ilçeler, kasabalar ve köyler arasındaki hareketliliğini kesinlikle durdurmaları ve sınırlamaları hem kendi sağlıkları için hem de toplum sağlığı için bu günlerde çok daha önem arz etmektedir.Bu günlerde biz hiç ama hiç kimseyi güller ve göller diyarı güzel ilimize maalesef davet edemiyoruz. İlimizde yaşayanları ise bulundukları yerleşim yerlerinden ayrılmamaya, evde kalmaya ve alınan tedbirlere daha sıkı uymaya davet ediyoruz.” Dedi.

----- REKLAM -----