Kadın Girişimciler 2. Atölyeyi AçtıBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika Kadın Girişimciler 2. Atölyeyi AçtıBurdurweb, Burdur Haber, Son Dakika
hava
DOLAR 32,3898 %% -0.13
EURO 34,7716 %% -0.2
GRAM ALTIN 2.429,35 %% -0,24
ÇEYREK A. 3.971,98 %% -0,24
BITCOIN 63.643,57 %1.687
SON DAKİKA

Kadın Girişimciler 2. Atölyeyi Açtı

Son Güncelleme :

13 Eylül 2014 - 11:16

Kadın Girişimciler 2. Atölyeyi Açtı

Burdur Kadın Girişimciler Derneği 2. atölyesini Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Camisi’nin zemin katında tahsis edilen yerde açılışını yaptı. Açılışa Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Jandarma Komutan Vekili Albay Harun Bakkal, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı, Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak, mahalleliler ve çok sayıda konuk katıldı.

 
”AİLENİN DİREĞİ KADINLARIMIZ”
 

Dernek Başkanı Vesile Cankara; ”Bu gün burada bir fabrikanın temellerini atmak, büyük bir iş yerinin açılışını yapmak için toplanmadık. Bu gün burada Türk aile yapısının temelini oluşturan, ailenin direği kadınlarımız, analarımız, çocuklarımıza bir tas çorba koyabilmeleri için tanesi kuruşlarla ifade edilen işler bulmak için oluşturduğumuz atölyeyi açmak için toplanmış bulunmaktayız” dedi.Dernek Başkanı Cankara ”Böylesine ulvi amaçlarla çalıştığımız sırada devletin desteğini yanımızda görmek bir yana, kara kışta sokağa atılmayı dahi yaşamış kadınlar olarak, yöneticilerimizin hatalı davranışlarını affetme olgunluğunu da gmstermenin görevimiz olduğu bilinciyle, sineye çekip ama asla yılmadan mücadelemizi devam ettik ve bizler hala ayaktayız ancak kadınlara zulmü layık görenler yok oldular” dedi.
 
ERCENGİZ: ”DEVAMINI GETİRECEĞİZ”
 
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; ”Çalışma atölyesinin devamını biz yerel yönetim olarak getirmeyi düşünüyoruz.Bu çalışma atölyeleri kadınlarımız için çok önemli.Çünkü Türkiye’de istihdam kaynaklarına baktığımız zaman, kamu kuruluşlarının istihdam anlamında kabul edebilecek olanakları kalmadı.Artık kadınımız, kızlarımız evinde otururken ya da mahallesinde üreten hala gelebilirse hem kendi ekonomisine hem kentin ekonomisine hem de ülkenin ekonomisine katkı koyacaktır.Bu çalışma atölyelerinin en azından yerel yönetim aracılıyla daha da geliştirilmesini, daha profesyonel anlamda yapılmasını ve hatta Burdur’un alaca dokumasını bir marka yapılabilmesi için bir gayret içerisinde olduğumuzu sayın valimize, il özel idaresi ve sivil toplum örgütleriyle bu çalışmayı yürüttüğümüzün müjdesini de sizlere vermek istiyorum” dedi. Başkan Ercengiz bu atölyelerin daha randımanlı ve ekonomik olarak daha değerli üretim yapabilmesi temennisinde bulundu.
 
TÜKETİM TOPLULUĞUNDAN ÜRETİM TOPLULUĞUNA GEÇİLMELİ
 
Burdur Valisi Hasan Kürklü; ”Hakikaten kadın bizim için çok önemli.Kadın ailenin direği.Anamız, bacımız, eşimiz kadın bizim her şeyimiz.Dolayısıyla kadınların üretken olması toplum açısından çok çok önemli.Daha doğrusu ülke olarak bizim bir şeyler üretmemiz lazım. Tüketim topluluğundan üretim topluluğuna geçmemiz lazım.Bunu diliyorum. Kadın aile ile başlar.Kadınlarımızın böyle el işi göz nuru emeklerini sergilemeleri, bir şeyler yapmaları hem onların sosyalleşmesi açısından hem de ülke ekonomisine katkı bakımından çok çok önemsiyoruz.Onun için bu tür atölyelerin yaygınlaşması, kadınlarımızın üretkenliğinin artırılması noktasında da inşallah bizde üzerimize düşen bütün görevi yerine getirmeye hazırız.Bu vesile ile başta dernek başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum, kutluyorum, hayırlı ve kazançlı günler diliyorum” dedi.
 
KURDELE KESİLDİ
 
Konuşmalarının ardından Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından dua okundu. Duanın ardından fabrikada üretilen ürünlerin atölyede işlenerek kadınlara ekonomik katkı sağlamasında olanak sağlayan Junier Jeanswear Ltd. Şti’ne Burdur Valisi Hasan Kürklü tarafından şirket müdürüne verildi.Daha sonra atölyenin açılışına geçildi.Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Jandarma Komutan Vekili Albay Harun Bakkal, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı atölyenin açılış kurdelesini kesti.
 
YAKLAŞIK 50 BAYAN ÇALIŞACAK
 
Burdur Valisi Hasan Kürklü atölyenin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Atölyede bayanlar yaptıkları iş hakkında Vali Kürklü’ye kısa bir sunumda bulundular. Vali Kürklü atölyede kaç kişinin çalışacağı konusunda soru sorması üzerine Dernek Başkanı Vesile Cankara yaklaşık 50 kişinin çalışacağını belirtti. Ancak çalışma alanın yeterli olmamasından dolayı bazı çalışanların bu işi eve götürdüklerini evde de işlerini yapabildiklerini belirtti.
 
AÇILIŞTAN KARELER
 

türk porno

----- REKLAM -----