Diz ağrıları | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Diz ağrıları | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava 27° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,5073 %% -0.11
EURO 34,9718 %% 0.37
GRAM ALTIN 2.430,63 %% 0,31
ÇEYREK A. 3.974,08 %% 0,31
BITCOIN 63.936,15 %-3.612
SON DAKİKA

Diz ağrıları

Son Güncelleme :

13 Aralık 2017 - 11:36

Diz ağrıları

Değerli okurlarım bu ay bireylerin ağrılarından çok çektiğini diz bölgesi ağrılarını işledim.

Diz bölgesinde görülen ağrıların birçok sebebi olabilir. Bu ağrılar kas güçsüzlüğünden, kişinin anatomik yapısından, vücut tipi ve yaşam koşullarından kaynaklanabilir.

En sık görülen diz ağrılarının başında ön diz ağrısı ve koşucu dizi ola-rak da bilinen patello-femoral ağrı sendromu yer almaktadır. Fiziksel aktivitesi fazla olanlarda ve genç erişkinlerde sık görülür. Kişi önce diz kapağının altında ağrı hisseder. Ağrı daha sonra yürüme, koşma, çömelme, merdiven inip çıkma gibi diz bükülü haldeki aktivitelerde ve uzun süreli oturmada artar. Diz kapağının dışa doğru kayması da bulgular arasındadır. Kişi önceleri bu ağrıları önemsemez ve geçici ol- duğunu düşünür fakat ilerleyen zamanlarda kalıcı problemler yaratabilir.

Diz bölgesi değerlendirilirken; kişinin vücut duruşuna, kullandığı a- yakkabıya, kas kuvvetine, eklemin hareket açıklığına, o bölgedeki ısı değişikliğine, ödem kontrolüne ve palpasyon ile ağrılı bölgenin tespitine bakılmalıdır.

Değerlendirme sonrası kişiye ağrıya neden olan etken hakkında bilgi verilip, günlük yaşam aktiviteleri sırasında nelere dikkat etmesi gerektiği anlatılmalıdır. Kişilerin tekrarlı ve zorlayıcı aktivitelerden, dinlenmeden uzun süre yapılan aktivitelerden, uzun süre sabit kalmadan, pasif yaşamdan ve spor yapanlar için uygun olmayan antrenmanlardan kaçınmaları tavsiye edilir.

TEDAVİSİ:

*Doku iyileşmesini hızlandırmak için friksiyon masajı yapılması

*Ağrıyı azaltmak ve kan dolaşımını hızlandırmak için buz uygulaması yapılması

*Gergin olan kas gruplarının gevşetilmesi

*Kalça ve diz bölgesi kas gruplarının kuvvetlendirilmesi

*Yeri değişen diz kapağını rijit ve esnek bantlama ile anatomik pozisyonda bantlanması

Problem her ne kadar diz bölgesinde olsa da osteopatik yaklaşımla bel bölgesi ve omurganın geri kalan kısımları manuel terapi yöntemlerine göre değerlendirilip, tedavi edilmelidir.

Sağlıkla kalın..

----- REKLAM -----