Burdur, kritik eşikte |Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika, Burdur, kritik eşikte |Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika,
hava
DOLAR 32,3574 %% -0.02
EURO 34,9080 %% 0.3
GRAM ALTIN 2.390,82 %% -0,25
ÇEYREK A. 3.908,99 %% -0,25
BITCOIN 61.556,52 %3.648
SON DAKİKA

Burdur, kritik eşikte

Son Güncelleme :

19 Şubat 2021 - 11:02

Burdur, kritik eşikte

Burdur, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı durum haritasında turuncu renkte görünüyor. Bu da kısıtlamaların henüz kaldırılamayacağı anlamı taşıyor.

Bakanlık, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı kategoride illerin durumunu gösteren 4 durum paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Martta normalleşme başlayacak” açıklamasının ardından izlenecek yol haritası ortaya çıktı. Buna göre her il vaka sayısı, test pozitiflik oranı, hastanelerdeki durum ve aşılamaya göre puanlanacak. Kısıtlamalar bu puan tablosuna göre kaldırılacak. Aksi durumda kısıtlamalar geri dönebilecek.

BURDUR’DA SON DURUM

Burdur’da günde yeni vaka 30-35 bandında ortaya çıkarken, iyileşen hasta sayısı da 30-35 sayısı civarında sürüyor. Burdur il genelinin toplam vakası 250-270 civarında gidip geliyor. Bu da illere bağlı nüfus-vaka orantısında turuncu sınıfa sokuyor. Kısıtlamalar illerin rengine göre değişiyor. Haftasonu ve akşam 9’dan sonra başlayan kısıtlamalar, yeşil ve sarı illerde kısım kısım kaldırılacak iken turuncu ve kırmızı illerde bu kısıtlamaların devam etmesi bekleniyor.

BURDUR BÖYLE DEVAM EDERSE

Burdur’da günlük vaka sayısı 10-15, toplam vaka sayısı 100’ün altına inmedikçe sarı renkli iller arasına girmesi zor görünüyor. Mevcut haliyle kısıtlamaların sürmesi vatandaşın yasaklarla yaşaması demek. Bu halden çıkmak için maske, mesafe ve hijyen kurallarının yanı sıra, sosyal medyada apaçık paylaşıldığı üzere aile ziyaretleri, doğum günü kutlamaları, komşu ziyaretlerinin ertelenmesi gerekiyor.

VAKA SAYILARI AZALIRSA…

Azalma eğilimindeki illerde kısıtlamaların aşama aşama gevşetilmesi (sokağa çıkma yasakları, kafe, restoranlar ve kıraathanelerin açılması, yüz yüze eğitime geçilmesi gibi) söz konusu olacakken, belirli aralıklarla yapılacak değerlendirmelerde bir artış eğilimi olması halinde, kısıtlamaların yeniden arttırılması gündeme gelebilecek.

----- REKLAM -----