Başkan Demir: “2016 yılından umutluyuz” |Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika, Başkan Demir: “2016 yılından umutluyuz” |Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika,
hava Orta
DOLAR 32,2974 %% 0.09
EURO 34,8037 %% -0.03
GRAM ALTIN 2.413,79 %% 0,19
ÇEYREK A. 3.946,54 %% 0,19
BITCOIN 63.579,98 %-0.97
SON DAKİKA

Başkan Demir: “2016 yılından umutluyuz”

Son Güncelleme :

31 Aralık 2015 - 16:29

Başkan Demir: “2016 yılından umutluyuz”

Burdur Ziraat Odası Yılın son meclis toplantısını yaptı.

Toplantıya Meclis Başkanı Ahmet Emre, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir, Genel Sekreterimiz Gökhan Yeşilyurt ile Meclis Üyelerimiz katıldı.Meclis Başkanı Ahmet Emre, Ağlasun’a Ziraat Odası açılamasından dolayı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir’e teşekkür etti.

Meclis toplantısında Odanın 2015 yılı faaliyetlerini değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir, Ziraat Odası olarak her zaman Burdur çiftçisinin yanında ve hizmetinde olduklarını vurguladı. Demir, Oda Meclisi ve Yönetimi olarak uyumlu bir çalışma yaptıklarını, TİGEM ile bayilik sözleşmesi imzaladıklarını belirterek “Devlet Üretme Çiftliklerinde üretilen en kaliteli tohumları çiftçimize sunduk. Yaklaşık 100 Ton civarında bir tohum sattık. Bu Çiftçimize çok önemli bir destektir. Oda da Genel Sekreter değişikliğine gittik. Çalışmalarımız daha randımanlı bir hale geldi.” dedi.

Oda Meclisi ve Yönetim Kurulu’nun çok önemli kararlar aldığını anlatan Demir “Bu kararlar içerisinde çiftçimizi bilinçlendirme konusunda önemli çalışmalar yaptık, IPARD Destekleri konusunda çiftçilerimizi bilgilendirdik. Çiftçilerimiz devletin imkanlarından yararlanmasını bilmelidir. 23 Nisan’da meydana gelen don olayından zarar gören çiftçilerimize Burdur Ziraat Odasının yaptığı çalışmalar doğrultusunda Devletimiz tarafından ilimize 5 Milyon TL destek gönderildi. Tarım İl Müdürlüğü tarafından bu para zarar gören çiftçilerimize dağıtılmıştır. Hükümetimiz çiftçiyi unutmadı. Çok teşekkür ediyorum. 2015 yılında ilimizde Hububat da % 18, Sebze üretiminde yüzde 2 ile yüzde 10 arasında artış olurken, Şeker Pancarında ise yaşanan Serkospora hastalığı nedeni ile düşüş oldu. Bu konuları Kamuoyunun dikkatine sunan açıklamalar yaptık. Pancardaki şeker oranının düşmesi ile ilgili çalışmalar yaptık. 2016 yılından umutluyuz. 2016 yılında tüm çiftçilerimize hayırlı huzurlu bir yıl diliyorum “dedi.

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Altınoluk’da Kemer’e Ziraat Odası Şubesi açılmasından dolayı Başkan İbrahim Demir’e teşekkür etti.

yönetim

----- REKLAM -----