SON DAKİKA

Dünyadaki Sanal Para 830 Trilyon Dolar

Son Güncelleme :

27 Mart 2015 - 20:27

Dünyadaki Sanal Para 830 Trilyon Dolar
----- REKLAM -----

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde konferanslar devam ediyor.Ekonomi ve Yönetim Topluluğu tarafından düzenlenen Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU’nun konuşmacı olarak katılacağı “Küresel Para Savaşları ve Türkiye” konulu konferans MAKÜ Veteriner Fakültesi konferans salonunda gerçekleşti.

 

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, öğretim görevlileri ve bir çok öğrenci dinleyicinin katıldığı konferansta ünlü araştırmacı yazar, Türk akademisyen, ekonomist ve yakın çağ siyasi tarihi uzmanı Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU dünya ekonomisine ilişkin derin konulara değindi.
 
Türk gençliğinin siyasi parti gözetmeksizin var gücüyle çalışması gerektiğini vurgulayan Kurtoğlu, gençlerden çevrelerindeki insanları kategorize etmemeleri konusunda ricada bulundu.
 
Dünya çapında para oyunlarını değinen Kurtoğlu, paranın tarihsel gelişimini açıklık getirdi. Dünyayı 7 multi-trilyoner ailenin yönettiğini kaydeden Kurtoğlu, bu 7 ailenin serveti Amerika’nın yıllık gayri milli safi hasılatı olan 16 Trilyon Dolar’dan daha fazla olduğunu belirtti.
 
MAKU-konferans
 
1978 yılında paradan para kazanma devrinin başladığını kaydeden Kurtoğlu; ”Bu süreçle dine başvuru süreci başladı.Dine başvuru ile dindarlığı sakın birbirine karıştırmayalım.Dine başvuru, dine istismardır” dedi.
 
Kurtoğlu, dünyanın servetinin 80 Trilyon Dolar olduğunu ama sanal olarak dönen paranın 830 Trilyon Dolar olduğunu belirtti.
 
Dünyada yılda 500 trilyon dolar faiz takasları yapıldığını vurgulayan Doç. Dr. Kurtoğlu, bunun ise sadece 10 bankanın elinde olduğunu, bu 10 bankanın ise paradan para kazanarak dünya ekonomisini yönlendirdiğini dile getirdi.
 
Küresel ekonomiyi yönlendiren odaklar tarafından Türkiye üzerinde de birçok oyun oynandığına işaret eden Doç. Dr. Kurtoğlu, “Petrol, Arapların başına nasıl bela olduysa, altın ve türevleri de bizim başımıza bela olabilir. Geçmişimizi unutmamalıyız. Biz unuttuk, ancak onlar bunu hiç unutmadılar. Her ekonominin bir siyaseti, her siyasetin bir ekonomik modeli vardır. Sosyalizm ile kapitalizm ve neoliberalizm arasında hiçbir fark yoktur. Birinde devlet kapitalizmi vardır, para komünist partisinin seçkinlerinin elindedir ” ifadelerini kullandı.
 
Ulus şirketi olamayacağını ancak ulus üstü şirketlerin olabileceğini belirten Doç. Dr. Kurtoğlu, yapılan araştırmalarda 43 bin şirketin başında bin 318 ulus üstü şirketin olduğu kaydetti. Doç. Dr. Kurtoğlu son olarak şunları söyledi: “2011 yılı itibariyle Türkiye’deki üniversiteler ve kütüphanelerdeki toplam kitap sayısı 13,5 milyondur. ABD’nin Kaliforniya Üniversitesi’ndeki kitap sayısı 13,5 milyon. Harvard Üniversitesi’nde 15 milyondur. İlk emri ‘oku’ olan bir dine mensup Müslümanlar, niye okumuyorlar. Bilgi güç demektir. Eğer bilirseniz, güçlüsünüzdür”
 
Hollywood filmleri ile sub-dominal algı operasyonlarının yapıldığını belirten Kurtoğlu sinema filmleri ile insanların yozlaştırıldığını kaydetti.
 
Gençlerin anti-depresan kullanımının aşırı attığını belirten Kurtoğlu, anti-depresanların akıl üzerinde çok tehlikeli sonuçlara neden olduğunu vurguladı.
 
Türkiye Cumhuriyet topraklarının tarih boyunca hedef olduğunu ve bu hedef doğrultusunda bazı derin operasyonların halen devam ettiğini vurgulayan Kurtoğlu, gençlerin sağ-sol, alevi sunni gibi mezhep ayrımı gözetmeksizin vatanlarını sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi.

----- REKLAM -----