BTB Başkanı Gündüzalp: “İşsizlik sorununu üretimle aşabiliriz” | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber BTB Başkanı Gündüzalp: “İşsizlik sorununu üretimle aşabiliriz” | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava
DOLAR 32,4504 %% -0.15
EURO 34,8290 %% -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 %% 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 %% 0,10
BITCOIN 62.806,01 %-2.447
SON DAKİKA

BTB Başkanı Gündüzalp: “İşsizlik sorununu üretimle aşabiliriz”

Son Güncelleme :

14 Mart 2019 - 20:07

BTB Başkanı Gündüzalp: “İşsizlik sorununu üretimle aşabiliriz”

Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın başlattığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) uhdesinde yürütülen “İstihdam Seferberliği 2019″ programını, tüm üyelerine tanıttıklarını ifade etti.

Hükümet tarafından “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de desteklediği İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasını, Tarım ve Hayvancılık kenti Burdur olarak desteklediklerini ifade eden Borsa Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, “Hepimizin bildiği gibi ülkemiz, zor zamanlardan geçiyor. Böylesine zor zamanlardan geçerken, hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor” şeklinde konuştu.

Ekonomik daralma sonucu artan işsizliğin, ülke sorunlarının başında yer aldığını kaydeden Gündüzalp, “ Ülkemizdeki işsizlik sorunu, her zaman ifade ettiğimiz gibi ancak üretim ile aşılabilir. Yani, üretim devletsiz, kalkınma üretimsiz olmaz. Bizler, petrol ve doğalgaz yönünden zengin bir coğrafya da yaşamıyorsak, üretim olmazsa olmaz bir zorunluluktur” ifadelerini kullandı.

Hükümetin, tarım alanındaki üretim politikalarına, biran önce dönmesi gerektiğinin altını çizen Gündüzalp, “Üretim odaklı politika ile Türkiye kendi ihtiyacını üretebilir ve ihtiyaç duyduğu dövizi kazanabilir. Son yıllarda, dövizde yaşanan hareketlilik, üretimin önemini bir kez daha ortaya koşmuştur. Üretim planlamasının yapılabilmesi için stratejik ürünlerin belirlenerek, ürün bazlı politikalar geliştirilmesi gerekiyor. Beslenme için buğday, ihracat için fındık, yem ve hayvancılık sektörü için mısır, sağlıklı beslenme ve protein kaynağı için süt ve et stratejik ürün kabul edilerek, bu ürünler için bağımsız politika olması gerekir” dedi.

Dünyada petrol fiyatının ve döviz kurunun arttığına dikkat çeken Gündüzalp, “Türkiye’nin de Döviz harcamalarını azaltılması, elindeki dövizi dışarıya kaptırmaması gerekiyor. Bu da ancak tarımla yapabilir. Çünkü, ülkemizin böyle bir potansiyeli ve gücü var. Türkiye 77 milyon hektar karasal alanıyla, Avrupa’da Rusya’nın ardından en geniş karasal alana sahip ülke. Ancak, nüfus artış hızının gerisinde kalan bir tarımsal büyüme performansıyla karşı karşıyayız. Girdi maliyetlerinden dolayı çiftçimizin önemli bir kısmı gerçek anlamda para kazanamıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tarımla ilgili tüm envanterini, detaylı şekilde çıkarıp, hangi ürünün hangi bölgede daha verimli, kaliteli ve düşük maliyetli üretildiğini tespit edip, desteklemeleri bölgelere göre farklılaştırılmasının gerektiğini belirten Gündüzalp, sözlerini şu şekilde sündürdü, “Tarımı ve tarımsal desteklerimizi planlamaktan başka çaremiz yok. Çünkü üretim, sanayide olduğu kadar, tarımsal ve hayvansal alanda, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığı için kilit rol oynuyor. 

Kalkınmak istiyorsak, hep birlikte elimizi taşın altına koymalıyız. Bu süreç içerisinde önemli bir adım olarak uygulamaya konulan istihdam teşviklerinin, iş dünyasının yükünü bir nebze olsun azaltacaktır. Bu konuda, ülkemize ve iş dünyasına güveniyoruz. TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu’nun da ifade ettiği gibi bizler, bu topraklarda bereketi ve umudumuzu hiç kaybetmedik. Bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için ‘Burada iş var, burada aş var, burada gelecek var’ diyor, başta üyelerimiz olmak üzere tüm işverenlerimizi bu teşviklerden yararlanarak, hem işletmelerine hem de ekonomik kalkınmaya katkı sunmaya davet ediyoruz.”1

----- REKLAM -----