Tebrikler Tefenni | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri Tebrikler Tefenni | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri
hava 16° Parçalı Bulutlu
DOLAR 32,3786 %% 0.16
EURO 34,9653 %% -0.34
GRAM ALTIN 2.325,61 %% 0,22
ÇEYREK A. 3.802,37 %% 0,22
BITCOIN 2.263.167 %-1.161
SON DAKİKA

Tebrikler Tefenni

Son Güncelleme :

04 Ocak 2019 - 9:29

Tebrikler Tefenni

1 Ocak 2019 tarihi itibariyle çevreyi koruma amacıyla poşet tüketiminin azaltılması için tüm marketlerde poşet artık ücretli satılmaya başlandı.

Tabi ülkemizde bu her yenilik olduğu gibi yadırgansa da bir çok Avrupa ülkesinde hatta ülkemizden gelişmemiş ülkelerde bile bu uygulama yıllardır uygulanıyor.

Her alışma döneminde olduğu gibi de bu süreç biraz sancılı geçecek. Ülkemizde insanlar kapalı alanlardaki sigara yasağını bile uymakta epeyce zorlanmıştı. Zaman zaman bu yasak çiğnense de büyük bir çoğunlukla ülke genelinde uyuluyor.

Poşetin kullanılmasının çevreci duyarlılık kapsamında azaltılmasına ben de destekliyorum ancak poşetin fiyatının çeyrek ekmek fiyatında olmasına ise karşıyım. Keza 10 ekmek almak isteyen bir aile ekmeklerini düzgün bir şekilde evine götürmek isterken eğer ekmekleri ücret ödeyerek poşetle götürmek istese en az 3 poşeti ücret ödeyerek alması gerekecek. Yani 1 ekmeği feda edip poşetleri almak zorunda kalacak. Poşet marketlerde makul bir düzeyde satışı yapılmalıdır.Bir poşeti 25 kuruş yerine 10 kuruş yaparsanız daha uygun bir uygulama olacağı kanaatindeyim.Aksi halde bir adet poşetin maliyeti hesaba katıldığında poşetten de kar amacı güdülmüş olacaktır.

Çareler tükenmez.

Tefenni Belediyesi çok güzel bir uygulama başlatarak, Tefenni halkını bu mağduriyetten kurtarmak, çevreci harekete destek olmak amacıyla ” Tefenni Belediyesi Halk Ekmek Fırınından ekmek alan herkese yılda bir defa olmak üzere bez çantalar ücretsiz dağıtılacaktır. ” şeklinde duyuruda bulundu.

Başta Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz olmak üzere tüm Tefenni Belediyesi ekibini kutluyorum.

Tefenni Belediyesi, son yıllarda gerçekleştirdiği projeler ile sosyal belediyecilik anlayışını ilimizde epeyce vurguladı. Yine bu ücretsiz bez çantalar ile sosyal belediyeciliğini devam ettirirken, çevreci duyarlılığını da ortaya koyuyor.

Gelecek nesillere doğal bir yeryüzü miras bırakmamız için ona zarar veren her türlü uygulamadan uzak durmalıyız.

Günden güne doğal kaynakların azaldığı, su kıtlığı uyarılarının yapıldığı bir dönemde duyarsız kalmamız gelecekteki nesiller için bir potansiyel tehlike haline geldi.

Bilmeyenler için bazı ürünler ve doğada yok olma süreleri şu şekilde belirtmek istiyorum.Köpükten yapılan malzemeler 50 yıl, alüminyum kutular 200-300 yıl, atılabilir bebek bezi 400-500 yıl, cam şişe 1 milyon yıl ve üzeri… Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az 1000 yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşir. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl gibi süreçler gerekmektedir.

Geri dönüşümü kolay ürünler haricinde doğaya bırakılan her türlü evsel ve tıbbi atık hem doğayı hem de geleceğimizi kirletmektedir.

----- REKLAM -----