Hacılar-Yeşilova yolunda nihayet mutlu son | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri Hacılar-Yeşilova yolunda nihayet mutlu son | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri
hava 14° Parçalı Bulutlu
DOLAR 32,3759 %% 0.15
EURO 35,3249 %% 0.11
GRAM ALTIN 2.324,45 %% 0,17
ÇEYREK A. 3.800,47 %% 0,17
BITCOIN 2.291.196 %2.165
SON DAKİKA

Hacılar-Yeşilova yolunda nihayet mutlu son

Son Güncelleme :

18 Aralık 2018 - 10:22

Hacılar-Yeşilova yolunda nihayet mutlu son

Burdur”da doğan ve büyüyen ancak aslen Yeşilovalı bir vatandaş olarak Burdur-Yeşilova yolu güzergahında bulunan Hacılar-Yeşilova yolunun tamamlanmasına en çok sevinenlerdenim.

2005 yılında vefat eden rahmetli dedem merhum Musa Doğan ve 2015 yılında vefat eden babaannem Faden Doğan’a her bayram ve tatil dönemlerinde ziyaret etmek için can atardım. Bu ziyaretler her ne kadarda heyecanlı ve mutluluk verici olsa da Burdur-Yeşilova yolunun bozukluğu moralleri de bozuyordu.

Hele kış aylarına geldiğiyse bu yolculuklar çekilmez bir çile haline geliyordu. Tabi o dönemler çocukluk dönemlerimizdi. Yeşilova otobüsleriyle asfaltı bozuk, yarım yamalak bu yollarda yolculuk eder, yolculuk esnasında da dua etmeden geçemezdim. 

Yıllardır yatırım planında olan ve uzun yıllardır da üzerinde çalışmalar yapılan Yeşilova-Hacılar yol güzergahı geç de olsa tamamlandı.  Bu süreçte bu yol güzergahı da kapalı idi. Bu güzergahta yolculuk yapılamadı veya güç bela yapıldı. 

Son Fethiye ziyaretimin dönüşünde Karamanlı ilçesi üzerinden Yeşilova ilçesine gittim. Burada bir süre vakit geçirdikten sonra yola koyuldum. Yeşilova çıkışında bir tercih yapmam gerekiyordu. Yeni yapımı tamamlanan Yeşilova-Hacılar yolu mu? Yoksa Yeşilova-Kocapınar yolu mu? İdi. Tabi yapımı 4 Aralık 2018 tarihinde tamamlandığı açıklanan Yeşilova-Hacılar yolunu denemek istedim ve bu yolu tercih ettim. Samimiyetle söyleyeyim içimde tereddütlerim vardı. Bu tereddütler çok uzun süre kalmadan geçti.

Yola çıktıktan ve Yeşilova-Hacılar yolunu tercih ettikten bir süre sonra yeni yapılan yolun keyfini çıkarmaya başladım. Geçmişte yaşanan o sıkıntılı anılar yerle bir olmuştu. Yeni bir sayfa açılmışçasına adeta yeni yol düzgün, temiz ve pürüzsüzdü. 

Bu köşe yazısını yazmamdaki amacım ise bu yolda bir çok kişinin emeğinin olduğunun herkesçe bilinmesi gerektiğidir. Bu yollar; taşaronundan, müteahhitine, işçisinden mühendisinden, memurundan amirine,  ilimiz milletvekillerinden, Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine kadar onlarca, yüzlerce kişinin alın teri ve emeği var. Gerçekten bu güzel yolu bizlere kazandıran emektarlara, isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. 

Umarım Hacılar-Burdur yolunda yarım kalan ve yapımı devam eden akslarda bir an evvel tamamlanır. Burdur-Yeşilova ve Burdur-Fethiye yol güzergahları hak ettiği ulaşım kolaylığına ve güvenine kavuşur. 

Bu vesile ile bu yollarda trafik kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ve her gidişimle heyecanla kavuşmak için can attığım merhum dedem Musa Doğan ve merhume babaannem Faden Doğan ile aramızdan ayrılan tüm yakınlarımızı yüce Allah’tan rahmetle anıyorum.

----- REKLAM -----