Burdur halkı ayağı yere basan projeler bekliyor | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber Burdur halkı ayağı yere basan projeler bekliyor | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava
DOLAR 32,5266 %% 0.23
EURO 34,8870 %% 0.44
GRAM ALTIN 2.489,19 %% 1,09
ÇEYREK A. 4.069,83 %% 1,09
BITCOIN 2.001.901 %-4.464
SON DAKİKA

Burdur halkı ayağı yere basan projeler bekliyor

Son Güncelleme :

21 Aralık 2018 - 20:07

Burdur halkı ayağı yere basan projeler bekliyor

Burdur’da yıllardır çözülemeyen içme suyu probleminden tutun da trafik sorununa, ticari alan yetersizliğinden tutun da imardaki sıkıntılara kadar yıllardır vatandaşın beklentisi karşılanamadı.

Önceki dönem Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya döneminde şuan yapılması neredeyse çok büyük güç olan doğalgaz hattıyla birlikte birçok altyapı unsuru tamamlanmıştı. Başkan Akkaya’nın döneminde tartışmalara konu olsa da bir otogar, bir belediye düğün ve konferans salonu, bedesten çarşı ve otopark, kapalı uzay çatı pazar alanı, yarım kalan kültür merkezi ve temeli atılan kapalı otopark yapılmıştı. Ayrıca İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi de bu dönemde şehre kazandırılmıştı. Başkan Akkaya döneminde ayrıca Sultandere mevkinde asfalt işleme tesisi ile o mevkide ihtiyaç duyulan yeni kabir alanını da kazandırılmıştı. Başkan ayrıca Şeker Meydanını Burdur’a kazandırmıştı. Başkan Akkaya’nın döneminde en çok dikkat çeken kazanımlardan bir tanesi de 1. Etap ve 2. Etap TOKİ konutlarının kazandırılması ile Burdur Devlet Hastanesi’nin hemen yanında yapılan 100 yataklı hastane ek binasıydı.

2014 yerel seçimlerinde belediyeyi devralan Başkan Ali Orkun Ercengiz döneminde ise belediye düğün salonu, fen işleri hizmet kampüsü gibi üst yapıların yanı sıra ana arterlerde yağmur drenaj hatlarının döşenmesi, kapalı otoparkın tamamlanması gerçekleştirildi. Başkan Ercengiz’in halen devam eden döneminde çevre düzenlemelerine büyük önem verildi. Şehir merkezinde yoğunlukla refüjlerde ve kavşaklarda çiçeklendirme çalışmalarına ağırlık verildi. Başkan Akkaya’nın alt yapısını oluşturduğu Burdur Çayı’nda bir takım oturma alanları ile görsel çalışmalar gerçekleştirildi. Başkan Ercengiz, ayrıca Burdur Gölü çehresinde bir takım düzenlemeler yaparak gölle halkın barışması için çalışmalar yürüttü.

Kısaca Burdur’un geride bıraktığı 15 yılı alt ve üst yapı manasıyla özetledim. Tabi atladığım, hatırlayamadığım gerçekleşen projeler olabilir. Zaten bunlarda özet.

İlimizde yaşayan vatandaşların belediyeden asli görevlerinin haricinde hem sosyal hem de yapısal projeler bekliyor olmasıdır. Örneğin Burdur’u ikiye bölen, sadece bir fabrikanın kömürünü taşımaktan öteye geçmeyen tren yolunun bulunduğu alandan kaldırılarak Organize Sanayi bölgesine başlangıcının verilmesi. Tren yolu nedeniyle Bağlar Mahallesi, Hızırilyas Mahallesi ve Menderes Mahallesinin şehir ile bütünleşmesi sağlanamıyor. Şehir merkezi ile bu mahallelerin bütünleşmesinin sağlanması için tren yolunu kaldırılması gerekmektedir. Zaten hızlı trende Burdur merkezden geçmeyeceğine göre bu tren yoluna ihtiyaç da yoktur. Tarihi tren garı da müze olarak yaşatılabilir.

Bahsettiğim bu tren yolunun kaldırılması projesinin yanı sıra şehir trafiğinin rahatlatılması için Cumhuriyet Meydanı’nın altına kapalı katlı otopark, battı çıktı hatları, yeni belediye hizmet binasının doğru alanda yapılıp yeni ticari ve cazibe merkezlerinin oluşturulması, imarda revizyon çalışmalarının yapılması, şehrin özellikle dışarıdan gelen memur, bürokrat ve akademisyen kesiminin Burdur’dan kaçıran “AVM olmaması meselesinin giderilmesi için” alış veriş merkezi eksikliğinin giderilmesi, şehir stadyumunun yerinden kaldırılarak yeşil alan ve park alanlarına dönüştürülmesi, Burdur Gölü kenarında Antalya (Konyaaltı) ve Muğla (Fethiye kordon) illerindeki gibi deniz kenarında yapılan yürüyüş yolları, park alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, seyir alanları, kitap ve dergi okuma alanlarının yapılmasıdır. Burdur halkı yeni dönemde Burdur Belediye Başkanı’ndan bu yapısal projelerin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda projelerin üretilmesini, şehrin istihdam sorunu çözecek ticaret ve sanayi işletmelerinin sayısının artırılması için teşviklerin sağlanmasını ve altını çizerek vurgulamak isterim ki içme suyu sorunun kesinlikle çözülmesini istiyor. Geri kalanlar ise teferruat.

----- REKLAM -----