Memleketin haline seyirci kalmak | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri Memleketin haline seyirci kalmak | Burdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur HaberleriBurdurweb, Burdur Haber, Güncel Burdur Haberleri
hava 16° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,3139 %% 0.19
EURO 35,0759 %% -0.17
GRAM ALTIN 2.277,70 %% 0,01
ÇEYREK A. 3.724,03 %% 0,01
BITCOIN 2.290.409 %1.291
SON DAKİKA

Memleketin haline seyirci kalmak

Son Güncelleme :

08 Ekim 2019 - 12:26

Memleketin haline seyirci kalmak

Gelişmekte olan ilimizin hemen hemen her köşe yazımda bir çok sorununu dile getirmeye çalışan bir gazeteci kardeşiniz olarak bu hafta devletimizin sahip olduğu ve atıl durumda olan bazı kamu binalarını gündeme getirmek istiyorum.

Birincisi geçtiğimiz yıl ekim ayının sonunda dairelerindeki doğalgaz kombileri ile muslukları hırsızlar tarafından çalındığı tespit edilen Burdur Vergi Dairesi’ne ait olan Kışla Caddesi’ndeki eski maliye lojmanlarının atıl bırakılmasını anlam veremediğimi vurgulamak istiyorum. Adeta kaderine terk edilmiş gibi. Burdur’un merkezinde işlek bir konumda bulunan bu kamu binasının artık kamu yararına sunulması gerektiğini veya satılıp yeniden inşa edilerek yeni bir bina haline getirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Kamu binalarının böyle atıl durması hiç hoş değil. Ayrıca bunun işler hale getirilmesi bu kadar mı zor? Merak ediyorum. Bu bina hakkında varsa pürüzlerin halledilmesi, kamu oyuna açıklanması gerekiyor.

Bir başka kamu binası ise 2017 yılından beri satışı gündemde olan ve bir türlü satılamayan eski SGK İl Müdürlüğü binası ise halen atıl kalmaya devam ediyor. İlimizde böyle bir değerli arazide hali hazır olan bir binanın bir türlü kamu yararına sunulmaması içler acısı. Bu bina deprem yönetmeliğine uygun değilmiş, peki. Güçlendirilmesi gerekiyormuş, peki. Peki anladık da bu şekilde satamıyorsun lütfen bu binayı yıkınız ve arsa olarak satışa sununuz. Bakın satılıyor mu satılmıyor mu tekrar görelim. Pürüzü olan bir binayı kim almak ister ki? Burdur’da yeni yapılacak devlet hastanesine bu kadar yakın bir kamu arsasının sanıyorum değerlendirmek isteyen bir çok taliplisi çıkacaktır. Bu noktada bu kamu binasının gerekiyorsa yıkılarak arsa olarak satışa çıkarılması gerekiyor.

Bir başka değinmek istediğim konu da seçim dönemlerinde hep gündeme gelen, şehri ikiye bölen tren raylarının kaldırılma vaadiydi. Bu rayların kaldırılarak mevcut tren garının müze olarak yaşatılması, yeni tren garının da 1. OSB’nin altına yapılarak devam ettirilmesi konuşuluyordu. Bu noktada TCDD Genel Müdürü Sayın İsa Apaydın Burdur’a gelmiş, ilimiz milletvekilleri ile bu konuyu yerinde görerek incelemede bulunmuştu. Basına yansıyan haberlerde tren yolunun taşınmasında “aksama veya erteleme “olmayacağı belirtilmişti. Bu açıklama yapılalı 8 ay oldu ve halen gerçekleşen bir adım görmüyorum. Verilen sözler hava kalmamalı.

Yüksek hızlı tren konusunda ise birkaç noktaya da değinmeden geçemeyeceğim. Seçim dönemlerinde popüler konulardan biridir. Ne hikmetse bu popüler konu unutulur, bir seçim dönemi daha gelir yeniden gündem olur. Burdur halkı olarak da YHT’yi rüyalarımızda görmeye devam ederiz. Burdur’a yapılan ve yapılacak tüm yatırımlar için teşekkür ederim ancak YHT’nin Burdur’a kazandırılmaması, ilimizin gelişimi için önem arz eden bir durumdur. YHT’nin Burdur’a büyük katkıları olur. Şehirlerin zaman olarak yakınlaşması hem ekonomi açısından hem de sosyoloji açısından büyük artıları olacaktır. Ülke ekonomisinin gidişatını hepimizce malum ancak verilen sözlerin de gerçekleşmesini hepimiz arzu ediyoruz. Umarım, YHT ilimize ve bölge illerimize kazandırılması çok uzun zaman almaz.

Köşe yazımda buraya kadar vurguladığım her konuyu Burdur halkımızın seyirci kalmaması gerektiğini ifade etmeliyim. Lütfen seyirci kalmayın.

***

Geçtiğimiz Cuma günü Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Yusuf Keyik ve yönetim kurulu üyeleri ile BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker’in başı çektiği Burdur’un sorunlarını ele aldığımız toplantıdan kısaca bahsederek birkaç konuya değinmek istiyorum.

BUTSO’nun düzenlediği Burdur’un sorunlarının konuşulduğu toplantıya şahsım da olmak üzere ilimizde görev yapan yazılı, görsel, işitsel, internet medyası ve ajans temsilcilerinden oluşan bir çok gazeteci katıldı. Toplantıda basın mensupları kendi pencereden hem ilimiz sorunlarını hem de basının sorunlarını dile getirdi. Başkan Keyik de bu toplantıda basın mensuplarının söylemlerini not alarak ileride gerçekleştirmeyi planladığı bir raporun alt yapısını oluşturdu. Böyle bir toplantı gerçekleştirerek basını dinleyen Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Yusuf Keyik ve yönetim kurulu üyeleri ile BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker’e teşekkür ettiğimi belirtmek istiyor, böyle toplantıların dönem dönem yapılması gerektiğini ifade etmek istiyorum.

----- REKLAM -----