MAKÜ ve DSYB İşbirliği Yapacak « Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika, MAKÜ ve DSYB İşbirliği Yapacak « Burdurweb, Burdur Haber, Son Dakika,
hava 28° Çoğunlukla Bulutlu
DOLAR 32,2053 %% -0.22
EURO 35,1156 %% -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 %% 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 %% 1,40
BITCOIN 66.919,99 %-0.119
SON DAKİKA

MAKÜ ve DSYB İşbirliği Yapacak

Son Güncelleme :

10 Ocak 2014 - 18:00

MAKÜ ve DSYB İşbirliği Yapacak

Merkez Laboratuvarımızda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne ait kayıtlı hayvanların süt numunelerindeki yağ, protein, somatik hücre, donma noktası ve laktoz tayini yapılacak

 
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında imzalanan “Süt Analiz Protokolü” ile Birliğin üyelerine ait kayıtlı ineklerin sütlerindeki yağ, protein, somatik hücre, donma noktası ve laktoz tayini Merkez Laboratuvarımızda yapılacak.
 
MAKÜ Merkez Laboratuvarı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, uygun şartlarda Merkez Laboratuvarı’na getirilen süt numunelerinde yağ, protein, somatik hücre, donma noktası ve laktoz tayininin yapılması, süt analiz sonuçlarının en geç 24 saat içinde elektronik ortamda Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne gönderilmesi gibi çalışmaları kapsayan protokol, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil ÖZCAN tarafından imzaladı.
 
İmza töreni öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa SAATCI; “Kurulduğu günden beri Merkez Laboratuvarımız bir takım hedeflere ulaşmayı arzu ediyor. Laboratuvarımızda hem hocalarımızın proje ve makale üretmesine yönelik bilimsel çalışmalarda destek olmak ve hem de şehrimizde ön planda yer alan hayvancılıkta süt analizinin yapılması konusunda hedefler belirleyerek bugün bu aşamaya geldik. Bu amaçlar çerçevesinde cihazlarımızı ihtiyaçlar doğrultusunda aldık. Çalışan arkadaşlar da gelen süt örnekleri ile yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Laboratuvarımız yapılan bu tür çalışmalarla benimsendi. Üreticilerimizin üretmiş olduğu sütlerin ya da diğer hayvansal ürünlerin analizi burada yapılıyor ve bunlara rapor veriliyor. Yapılan bu çalışmalar sonrasında üreticimiz, ürettiği ürünün kalitesini bizzat kendisi biliyor, ürününe değer biçebiliyor. Bunu yakalamak bizim için önemliydi. İşin bir kısmını Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bir kısmını da Üniversite olarak biz yaptığımızda ortaya şehrimizin ve üreticimizin faydalanabileceği bir hizmet sunmuş olacağız. Bugün de bunlardan bir tanesinin protokolünü yazılı olarak imzalayacağız. Bu protokolün her geçen gün gelişerek artacağına inanıyorum ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil ÖZCAN ise “Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Üst Örgütleri Merkez Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında yürütülmekte olan Döl Kontrolü Projesi kapsamında üretilmiş olan yerli boğaların kızlarının sütlerine ait protein, yağ ve somatik hücre içreğinin analiz edilerek hayvan kayıt sistemi olan e-ıslaha işlenmesiyle bu boğaların damızlık değeri hesaplanması için gerekli veriler elde ediliyor. Burdur genelinde bu boğaların 373 kızı yetiştirilmektedir. Bu sayı giderek arttıracaktır. Süt analizleri 3 aylık periyotlar halinde yapılmaktadır. Daha önce diğer illerde yapılan bu analizlerin artık MAKÜ Merkez Laboratuarımızda yapılacak olması da işlerimizi daha da kolaylaştıracak, tamamen ilimizin imkânları kullanılarak hayvan ıslahına katkı yapılmış olacaktır. Bir boğa kataloğuna baktığımızda boğaların kızlarına ait süt verim ortalaması, morfolojik sınıflandırma, süt protein, yağ değerlerini görür ve bu verilere göre ineğimiz de kullanıp kullanmama konusunda karar veririz. İşte biz bu boğa kızlarının dış görünüşe göre sınıflandırmasını yaparak süt verimini takip ederek ve son olarak da sütün içerik analizini yaparak yerli boğa üretimini kaliteli hale getirerek hayvan ıslahına katkıda bulunmuş oluyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından “Süt Analiz Protokolü” imzalandı. İmza töreni düzenlenen kokteyl ile son buldu.

türk porno

----- REKLAM -----