20 Yaş Dişleri | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber 20 Yaş Dişleri | Burdurweb, Burdur HaberBurdurweb, Burdur Haber
hava
DOLAR 32,4504 %% -0.15
EURO 34,8290 %% -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 %% 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 %% 0,10
BITCOIN 64.019,54 %-0.937
SON DAKİKA

20 Yaş Dişleri

Son Güncelleme :

13 Aralık 2017 - 11:26

20 Yaş Dişleri

20 yaş dişleri ağızda en son oluşan ve en son süren dişlerdir. Genellikle 20’li yaşlarda sürdükleri için böyle isimlendirilirler.Bir kısmı ağızda yer varsa tamamen sürmekte, bir kısmı kısmen sürmekte, bir kısmı da çenede yer darlığından dolayı tamamen gömülü kalmaktadırlar.

Tedavi yaklaşımı nasıl olmaktadır?

Tamemen sürmüş yirmiş yaş dişleri fırçalama ile rahatça temizlenebilir durumda ise ve çürük yoksa problem yaratmazlar ve çekilmelerine gerek yoktur.

Kısmen sürmüş yirmi yaş dişlerinin ise bir kısmı dişeti ile örtülü olduğundan çevresi enfeksiyona açık haldedir.Temizlenemeyen bu alanlar bölgede gıda birikimine bağlı olarak enfeksiyon ve ağrı yaratmaktadır.Ayrıca tam çıka- madıkları için çoğu önceki dişe baskı yaparak çıkma eğiliminde kalır.Bu da öndeki dişin çürümesine ve diğer dişlerin çapraşıklaşmasına sebep olabilir.Böyle durumlarda çekilmeleri gerekmektedir.

Tamemen gömülü yirmi yaş dişlerinin de çekim kararını röntgen filmine göre hekim karar vermektedir.Eğer gömülü diş önündeki dişe baskı yapmıyorsa, etrafında apse/kist oluşumu yoksa ve hastanın da bir şikayeti yoksa yerinde kalabilir. Ama bu sorunlardan biri varsa çekilmelidir.

20 yaş dişlerinin yarattığı sorunlar?

1.Ağrı
2.Şişlik
3.Yutkunma zorluğu
4.Ağzın kapatılamaması kapatılınca o bölgede dişetlerinin baskıya maruz
kalması
5.Kısıtlı ağız açıklığı
6.Yanak ısırma
7.Kulak/göz ağrısı
8.Önceden olmayan sonradan başlayan çapraşıklıklar
9.Koşu dişlerde çürüme

Yirmi yaş dişleri sürmüş de olsa yarı gömülüde olsa temizlenmesi zor bir alanda olduklarından çürük oluşturma riskleri çok fazladır.Bu sebepten en çabuk çürüyen dişler olarak görülürler.

Çekim zor mudur?

Sürmüş 20 yaş dişlerinin çekimi zor değildir.Yarı gömülü ve tam gömülü olanları çekimi diğer çekimlere oranla daha zordur ve çekim sonrasında daha ağrılı olabilmektedirler.

Eğer yirmilik dişler ile ilgili sorununuz varsa sürekli antibiyotik kullanmak bir işe yaramayacaktır.Antibiyotikler sorunları geçici süre baskı altına alırlar.Daha sonra tekrar aynı problemler oluşur.En güzeli bir röntgen filmi ile hekiminize muayene olmak ve önlem almaktır.Unutmayın çekim zor ve sonrasında ağrılı dahi olsa sorunlu dişin ağızda var olması ilerisi için daha kötü bir tablodur.

Sağlıklı gülüşler

----- REKLAM -----